HSA voor kleine bedrijven – wat u moet weten

Eigenaren van kleine bedrijven en hun werknemers kunnen hun dollars verder strekken door een gezondheidsspaarrekening aan te maken. Met een gezondheidsspaarrekening kunnen deelnemers inkomsten sparen en verstandiger geld uitgeven aan zorgkosten. Hoewel het misschien gemakkelijk is om aan te nemen dat dit fiscaal voordelige account een voordeel is dat alleen beschikbaar is voor grote bedrijven, is de optie ook een mogelijkheid voor kleine bedrijven.

Wat is een Zorgspaarrekening?

Wat is een gezondheidsspaarrekening HSA en waarom is het een goede optie voor kleine bedrijven? Een HSA is een fiscaal voordelige medische spaarrekening waarmee deelnemers dollars vóór belasting kunnen sparen voor toekomstige gekwalificeerde medische kosten.

Door onbelaste dollars te gebruiken om gezondheidszorgkosten te betalen, zoals copays en eigen risico’s van ziektekostenverzekeringen, tandarts- en visiekosten, geneesmiddelen op recept en bepaalde andere gezondheidszorgkosten die niet door verzekering worden gedekt, kunnen in aanmerking komende Amerikaanse deelnemers hun inkomsten verder oprekken terwijl ze ervoor zorgen dat ze het geld hebben dat ze nodig hebben. nodig hebben als er zorgkosten ontstaan. Saldi kunnen van het ene jaar naar het andere worden overgedragen, in tegenstelling tot sommige andere regelingen voor ziektekostenvergoeding.

In tegenstelling tot een flexibele bestedingsrekening, is een HSA alleen beschikbaar voor personen met een in aanmerking komend ziektekostenverzekeringsplan, zoals een hoog eigen risicoplan. Bijdragen worden op de rekening gestort door de persoon of hun werkgever – of beide, en er zijn jaarlijkse bijdragelimieten voor elk belastingjaar. Het aanbieden van een gezondheidsspaarrekening in combinatie met een HDHP is een meer betaalbare optie voor gezondheidsvoordelen dan traditionele ziektekostenverzekeringen.

Kan een klein bedrijf een HSA hebben?

Hoewel kleine bedrijven met minder dan 50 werknemers geen ziektekostenverzekering hoeven aan te bieden als onderdeel van hun voordelenpakket, kiezen velen ervoor om hun werknemers een gezondheidsspaarrekening en een hoog eigen risicoplan aan te bieden.

Het aanbieden van een HSA zorgt niet alleen voor een positief voordeel voor werknemers, maar werkgeversbijdragen zijn ook fiscaal aftrekbaar. Aangezien HSA’s geen contributieminima hebben, kunnen eigenaren van kleine bedrijven precies kiezen hoeveel ze willen financieren, en het staat werknemers vrij om zich voor te bereiden op medische kosten en hun eigen voorbelaste fondsen aan het totaal toe te voegen, die allemaal rechtstreeks via de loonlijst kunnen worden afgehandeld inhoudingen.

Voordelen van gezondheidsspaarrekeningen

Wat is er zo geweldig aan HSA voor kleine bedrijven? Amerikanen die verzekerd zijn door een hoog aftrekbaar gezondheidsplan kunnen op verschillende manieren profiteren van een gezondheidsspaarrekening, waaronder:

1. Betaal voor veel gekwalificeerde medische kosten

HSA-accounthouders kunnen het geld gebruiken om een ​​verscheidenheid aan gekwalificeerde medische kosten te betalen, waaronder eigen risico’s en copays, tandartskosten, zichtkosten zoals brillen en geneesmiddelen op recept. De HSA biedt de gemoedsrust dat wanneer toekomstige medische kosten worden gemaakt, er geld is om ze te helpen betalen.

2. Bespaar op belastingen

Er zijn meerdere belastingvoordelen van de Internal Revenue Service voor het opzetten van een gezondheidsspaarrekening. Wanneer een werkgever belastingvrij geld toevoegt aan de rekening van een werknemer, kan de donatie worden geclaimd als een federale belastingaftrek. Wanneer een werknemer geld op de rekening stort, gebeurt dit meestal als een loonaftrek in dollars vóór belasting, dus het verlaagt het belastbare inkomen van de werknemer. Wanneer HSA-geld vervolgens wordt gebruikt voor gekwalificeerde medische kosten, zijn de fondsen belastingvrije uitkeringen.

3. Rek je dollars uit

Met HSA’s kunnen deelnemers meer van hun zuurverdiende geld uitgeven. Door dollars vóór belasting op een gezondheidsspaarrekening te storten, kunnen deelnemers hun dollars verder laten strekken. Anders wordt hetzelfde bedrag belast, waardoor er minder geld kan worden besteed aan zorgkosten. Terwijl het op de HSA-rekening staat, verdient het geld zelfs belastingvrije rente.

4. Beheers de uitgaven voor gezondheidszorg

Met een HSA kunnen deelnemers hun zorguitgaven beheersen. Door geld te sparen op een HSA-account, kunnen werknemers beslissen hoe en wanneer het wordt gebruikt, inclusief eventuele werkgeversbijdragen. Het geld is voor altijd van de deelnemer en het geld vervalt niet als het niet in een bepaald belastingjaar wordt gebruikt. Werknemers kunnen het geld zelfs meenemen als ze van baan of zorgverzekering veranderen.

5. Investeren voor pensioen

Zodra een HSA-deelnemer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, kan hij zijn geld zonder fiscale boete voor andere doeleinden gebruiken. Veel rekeninghouders zullen ervoor kiezen om het HSA-geld in beleggingsfondsen te investeren om hen te helpen in hun gouden jaren. Of ze kunnen het geld voor onbepaalde tijd sparen om toekomstige zorgkosten te plannen.

Beste opties voor gezondheidsspaarrekeningen

Misschien hebt u gezondheidsspaarrekeningen onderzocht in vergelijking met flexibele uitgavenrekeningen en andere dekkingen voor de gezondheidszorg, en hebt u besloten dat een HSA de beste keuze is voor uw kleine bedrijf. Misschien heb je je zelfs verdiept in acroniemen van ziektekostenverzekeringen om het allemaal te begrijpen. Nu is het tijd om te kiezen via welke financiële instelling u de HSA opricht. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, elk met zijn eigen voordelen. Enkele van de meest populaire HSA-keuzes zijn die van:

1. GezondheidEquity

HealthEquity, uitgeroepen tot een van de beste financiële instellingen om HSA’s te leveren, is populair omdat het klanten in staat stelt te investeren in Vanguard-fondsen met lage kostenratio’s. HSA’s met HealthEquity hebben een mobiele app zonder accountbeheerkosten, en het bedrijf biedt accounts zonder minimale investeringsdrempel, dus elke dollar die aan de HSA wordt toegevoegd, wordt meteen geïnvesteerd.

2. De HSA-autoriteit

De HSA Authority is een geweldige optie voor gezinsdekking dankzij de uitgebreide online accountbeheeropties waarmee gebruikers financiële taken aan andere leden kunnen delegeren. Het online portaal biedt ook andere webgebaseerde diensten, waaronder online betalen van facturen, tekstbankieren, mobiele stortingen en e-verklaringen.

3. HSA-bank

Het is eenvoudig om een ​​HSA bij HSA Bank te openen, omdat er geen minimaal saldo vereist is, en de taak kan meestal in minder dan 10 minuten worden voltooid. Gebruikers kunnen hun geld investeren in TD Ameritrade of Devenir, en gezondheidsspaarrekeningen via HSA Bank hebben geen accountbeheerkosten met een saldo van minimaal $ 3.000.

4. Levendig

Zonder kosten voor het openen of onderhouden van een HSA, is Lively een uitstekende keuze voor het openen van een gezondheidsspaarrekening. Gebruikers kunnen hun rekeningen gemakkelijk online openen en financieren, en ze kunnen hun geld beleggen bij TD Ameritrade. Met de mobiele app van Lively kunnen gebruikers zelfs hun HSA-gelden onderweg volgen, waardoor ze maximale controle over hun investeringen hebben, aangezien ze een gratis debetkaart gebruiken om gekwalificeerde medische kosten te betalen.

5. Trouw

Met Fidelity kunnen HSA-accounthouders hun geld investeren in Fidelity-beleggingsfondsen en indexfondsen van hoge of lage kwaliteit, en de service heeft geen minimumsaldovereisten of accountbeheerkosten. Fidelity HSA-klanten ontvangen ook een gratis debetkaart om gekwalificeerde medische kosten te betalen.

6. Verder

Verder wordt het de beste HSA-provider voor werkgevers genoemd vanwege de verschillende soorten accounts die het helpt te beheren. Eigenaren van kleine bedrijven kunnen Verder kiezen om toezicht te houden op bijvoorbeeld HSA’s, rekeningen voor flexibele uitgaven, rekeningen voor vervoersvergoedingen, programma’s voor hulp aan afhankelijke zorg en meer. Het is een one-stop-shop voor werkgevers die investerings- en spaarrekeningen toevoegen aan hun uitkeringsprogramma’s.

7. Optumbank

Optum Bank werd op de shortlist van de HSA Report Card geplaatst met de beste HSA’s voor spenders, of voor degenen die van plan zijn hun geld uit te geven in plaats van ze op lange termijn te sparen of te investeren. De HSA-opties van Optum zijn voorzien van een online tool voor het opslaan van bonnen en investeringen kunnen zelfs op de automatische piloot worden geplaatst, wat de minste inspanning van de HSA-accounthouder vereist.

8. Elementen Financieel

Sommige HSA-gebruikers zullen Elements Financial kiezen omdat ze de voorkeur geven aan een kredietvereniging in plaats van aan een zakenbank of grote beleggingsonderneming. Klanten kunnen een HSA opzetten, maar ze kunnen ook een betaal- of spaarrekening openen bij dezelfde instelling. Het Elements Financial HSA-programma biedt gratis debetkaarten om zorgkosten te betalen, evenals opties voor online bankieren en beleggen.

Een HSA instellen voor uw kleine bedrijf

Het opzetten van een gezondheidsspaarrekening is een eenvoudig en ongecompliceerd proces, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om te voldoen aan de Internal Revenue Service, net zoals bij andere belastingvriendelijke gezondheidsplannen. Klaar om de verwerking van het opzetten van een HSA te starten? Volg gewoon de volgende stappen:

Bepaal of u in aanmerking komt voor het plan – Zorg ervoor dat u een HSA-in aanmerking komend gezondheidsplan kiest. Onthoud dat kleine bedrijven met minder dan 50 werknemers geen ziektekostenverzekering hoeven aan te bieden, maar ze kunnen nog steeds een voor HSA in aanmerking komende optie aanbieden. Beslis over bijdragen – Zal het bedrijf bijdragen aan de HSA-plannen van werknemers en hoeveel zal elke deelnemer bijdragen aan hun eigen gezondheidsspaarrekening? Werkgevers kunnen elk bedrag tussen $ 0 en het maximale bijdrage van het plan bijdragen, en de bijdragen brengen belastingbesparingen met zich mee. Evenzo zijn alle bijdragen van een werknemer niet onderworpen aan loonbelasting. Maak een cafetariaplan van sectie 125 – Door een cafetariaplan van sectie 125 op te stellen, kunnen zowel werkgevers als werknemers belastingvrije dollars bijdragen aan hun HSA’s. Dit type plan is beschikbaar voor werknemers, hun echtgenoten en personen ten laste, en het kan worden gemaakt door een bedrijf of een salarisadministratie. Beheer bijdragen en belastingdocumentatie – De gemakkelijkste manier om HSA-bijdragen en alle juiste belastingdocumentatie te beheren, is door gebruik te maken van de diensten van een HSA-beheerder, vaak beschikbaar via de financiële instelling die de gezondheidsspaarrekening beheert. Moedig werknemers aan om een ​​HSA te openen – HSA-rekeningen zijn volledig eigendom van de werknemer en hun deelname is van vitaal belang om de optie als klein bedrijf aan te bieden. Zorg ervoor dat werknemers de belastingvoordelen van de oprichting van de HSA volledig begrijpen. Zorg ervoor dat en leg de basis uit van hoe een HSA werkt en hoe u er een moet gebruiken, evenals welke kosten worden gedekt.

Wat is de beste HSA?

De beste algemene aanbieder van gezondheidsspaarrekeningen is HealthEquity. Accounthouders kunnen niet alleen investeren in Vanguard-fondsen met lage kostenratio’s, maar de provider biedt ook een gebruiksvriendelijke mobiele app, een debetkaart voor contante uitgaven en geen kosten voor accountbeheer. Aangezien HealthEquity geen investeringsdrempel biedt, wordt elke dollar die aan een HSA wordt toegevoegd vanaf het begin geïnvesteerd.

Wat zijn de nadelen van HSA?

Ondanks alle voordelen zijn er toch enkele nadelen van een HSA. Houd rekening met de volgende nadelen voordat u een gezondheidsspaarrekening voor uw kleine bedrijf aanmaakt:

HSA vereist een HDHP voor een verzekeringsmaatschappij – Een hoog aftrekbaar gezondheidsplan is vereist om in aanmerking te komen voor een HSA, wat kan resulteren in een grotere financiële last dan andere soorten ziektekostenverzekeringen. HSA’s kunnen rekeninghouders onder druk zetten om te sparen – Sommige mensen kunnen terughoudender om gezondheidszorg te zoeken wanneer ze die nodig hebben, omdat ze het geld niet op hun HSA-rekening willen uitgeven, in plaats van het te sparen voor hun pensioen. boete. Als geld wordt opgenomen voor een niet-gedekte uitgave vóór de leeftijd van 65 jaar, wordt het geld onderworpen aan inkomstenbelasting en boetes. HSA’s moeten worden bijgehouden – Sommige mensen zijn misschien terughoudend om deel te nemen aan een HSA vanwege de noodzaak om bonnen te bewaren die opnames bewijzen waren voor gekwalificeerde medische kosten.

Is HSA de moeite waard voor zzp’ers?

Een gezondheidsspaarrekening kan een goede optie zijn voor zelfstandigen in de Verenigde Staten. Hoewel veel premies voor ziektekostenverzekeringen misschien te duur zijn voor ondernemers en kleine bedrijven, kunnen gezondheidsplannen met een hoog eigen risico met een gezondheidsspaarrekening een meer betaalbare optie zijn die nog steeds helpt om de zorgkosten te financieren en het belastbare inkomen te verlagen, aangezien het geld wordt betaald voordat de inkomstenbelasting wordt afgetrokken . Een HSA kan ook een tweeledig doel dienen, omdat ongebruikte fondsen kunnen worden gespaard voor hun pensioen.

Afbeelding: Envato Elements

Meer in: Verzekeringen
This post HSA voor kleine bedrijven – wat u moet weten was original published at “https://smallbiztrends.com/2022/06/hsa-for-small-business.html”

Leave a Reply

Your email address will not be published.